MOJE SEVERSKÉ VÁNOCE


28/12/2016   Když vás skolí chřipka jako blázen, není to nikdy nic příjemného. Když se to ale stane dva dny před Štědrým večerem, je to katastrofa! Vánoční svátky jsou mojí nejoblíbenější částí roku a teď tohle...

Lezla jsem doslova po čtyřech s teplotou 39,5 a v kuchyni vonělo cukroví. Když navíc kojíte, nemůžete si vzít prakticky žádné léky. Takže urychlení procesu uzdravení nepřipadalo v úvahu.


Neochotně jsem tedy ulehla a nechala všechno na ostatních. A byli opravdu báječní! Řeknu vám, rodina je vážně nejvíc! Čert proto vem chřipkové viry i tu (od prskavek!) propálenou novou dřevěnou podlahu v obýváku a taky děti chovající se bůh-ví-proč jako utržené ze řetězu (toho čertovského nejspíš). Nakonec budou naše první Vánoce v novém bytě bezpochyby nezapomenutelné! Nic jiného bych ostatně v naší rodině ani nečekala;-) 

Vánoční výzdobu jsme si letos skoro celou vyrobili sami, a to povětšinou z větviček, které děti nanosily z našich tradičních dopoledních procházek v přírodě (tedy až na vánoční strom, ten jsme nikde neuřízli, nebojte). Dekorace jsme tedy zmákli za pár korun v duchu přírody a v jednoduchém a střízlivém stylu. Letos jsem totiž víc než kdy jindy cítila potřebu nezaplevelit si byt všemožnými umělými materiály a nevkusnými pentličkami... Nalijte si proto horký svařák a pojďte dál:

SOUSEDI OD NAPROTI CELÝ PROSINEC PŘEMÝŠLELI, CO ŽE SE NÁM TO HOUPE NA VĚTVI V OKNĚ KUCHYNĚ. ANO, BYL TO NÁŠ ADVENTNÍ KALENDÁŘ, KTERÝ JSME PRO DĚTI VYROBILI. ZÁHADA OBJASNĚNA - A MY TÍMTO ZDRAVÍME ANIČKU S RODINOU;-) 


DĚTI SI DO NAŠEHO VÁNOČNÍHO ZIMNÍHO LESA NANOSILY NEJRŮZNĚJŠÍ ZVÍŘÁTKA. JDE O VĚRNÉ KOPIE SKUTEČNÝCH DRUHŮ ZVÍŘAT, SE KTERÝMI SI KLUCI HRAJÍ MOC RÁDI. TADY SE ZROVNA DÍVÁTE NA JELENA  BĚLOOCASÉHO, KDYBYSTE TO NÁHODOU NEPOZNALI:-) 

NAD PODOBOU ADVENTNÍHO VĚNCE JSEM STRAŠNĚ DLOUHO VÁHALA. NAKONEC JSEM ZVOLILA TU NEJJEDNODUŠŠÍ VARIANTU. 

ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO DĚTI. DO KLASICKÝCH PAPÍROVÝCH SÁČKŮ JSME KLUKŮM SCHOVALI ZDRAVĚJŠÍ VARIANTY SLADKOSTÍ A NEJRŮZNĚJŠÍ DROBNOSTI NA VYRÁBĚNÍ, KTERÉ TAK MILUJÍ. 

DAVÍDEK ZKOUMÁ POSTŘÍBŘENÉ KOULE, KTERÉ PŘIJDOU NA VÁNOČNÍ STROMEČEK. 

DĚTSKÉ PUNČOCHÁČE OD SYMPATICKÉ SLOVENSKÉ FIRMY "MILE" JSOU PRO MĚ OBJEVEM ROKU. JSOU TO TY NEJKVALITNĚJŠÍ A NEJPŘÍJEMNĚJŠÍ PUNČOCHÁČE, CO KDY DĚTI MĚLY.  A NAVÍC MAJÍ ROZKOŠNÉ KŠANDY:-)

NA TERASE JE NĚKOLIK JEHLIČNANŮ OZDOBENÝCH ELEKTRICKÝMI SVĚTÝLKY. KDYBY TO BYLO NA MĚ, NECHALA BYCH JE TAM KLIDNĚ CELÝ ROK...


NA STROMEČEK JSME LETOS DALI JEN POŘÁDNOU PORCI BÍLÝCH SVĚTÝLEK A PÁR SKLENĚNÝCH A STŘÍBRNÝCH OZDOB. MYSLÍM, ŽE PŘÍRODA NÁM HO NAZDOBILA NEJLÍP SAMA. 


PŘED VCHODEM PRAKTICKÁ VYCHYTÁVKA. 

STROMEČEK Z WASHI PÁSKY V DĚTSKÉM POKOJI. 

I DO KOUPELNY SE NĚJAKÁ VÝZDOBA NAŠLA. 

NÁŠ DRUHÝ VÁNOČNÍ STROMEK V KUCHYNI, KTERÝ SI OZDOBILY DĚTI PŘESNĚ PODLE SVÝCH PŘEDSTAV PAPÍROVÝMI OZDOBAMI. A KAŽDÝ DEN SI HO PŘEDĚLÁVAJÍ:-) 

VEDLE KOMPLETNÍ LYŽAŘSKÉ VÝBAVY, KTEROU KLUCI DOSTALI, BYL TOHLE JEDEN Z "THE BEST" DÁRKŮ - DŘEVĚNÝ HRAD S PADACÍM MOSTEM. 

NAŠI RYTÍŘI SE DOČKALI. KONEČNĚ MAJÍ KDE BYDLET. 








MIX POLNÍCH SKVOSTŮ, KTERÉ DĚTI TAHAJÍ Z PROCHÁZEK. JEN JSEM NA NĚ HODILA MALÁ SVĚTÝLKA A DEKORACE BYLA NA SVĚTĚ. 



NA ZEĎ JSME VYROBILI NĚKOLIK HVĚZDIČEK Z MODŘÍNOVÝCH VĚTVIČEK. 

I VÁNOČNÍ DÁREČKY JSME OZDOBILI JEDNODUCHÝMI VĚTVIČKAMI, KTERÉ NÁM ZBYLY ZE STROMEČKU. 

LETOS JSME TO S CUKROVÍM MOC NEPŘEHÁNĚLI. RADĚJI JSME SI CELÝ ADVENT PEKLI "ZDRAVÉ" DORTY, KTERÉ DĚTI ZDOBILY. TENHLE JE Z ČERVENÉ ŘEPY A ČOKOLÁDY LINDT. KLUCI HO NAZVALI "LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ" A ZMIZEL ZA JEDNO ODPOLEDNE. JDE BEZPOCHYBY O NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÝ DORT, CO JSEM KDY JEDLA. RECEPT NAJDETE V PROSINCOVÉM ČÍSLE ČASOPISU APETIT. 





Krásné, požehnané a ZDRAVÉ Vánoce!





Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář