POPRVÉ DO ŠKOLKY? NÁPADY NA 5 SKVĚLÝCH KNÍŽEK PRO ŠKOLKOVÉ DĚTI A SLEVY NA JEJICH NÁKUP



25/9/2017   Řeknu vám to takhle: dobré knížky pro batolata a předškolní děti se shánějí strašně blbě. Ne že by jich nebylo hodně. Naopak. Někdy mám až pocit, že nakladatelství si myslí, že prťatům se vlastně může číst a ukazovat cokoli, a řídí se mottem: "Hlavně že se jim vůbec něco čte, že?"

A přitom v oblasti dětské literatury pro předškoláky toho začíná vycházet i u nás tolik krásného, zábavného, a leckdy taky poučného. Ba co, začínají k nám pomalu proplouvat i tituly, které můžou děti "nasytit" jen v některém konkrétním vývojovém stádiu (čili jak to jednou propásnete, už se to s takovou intenzitou pravděpodobně nevrátí) a které jim můžou třeba pomoci připravit se líp na novou situaci, které zrovna čelí. Třeba nástupu do školky. A to ať je to vůbec poprvé nebo po dlouhé době letních prázdnin.

Na konci srpna jsme si s dětmi proto obešli místní knihovnu i knihkupectví a zásobili se knížkami, kterými se bavíme v průběhu září stále dokola. A po jejich důkladném "otestování" jsme se rozhodli s vámi podělit o nějaké tipy.



A abych vám situaci ještě co nejvíc zjednodušila, KDYŽ SI OBJEDNÁTE NĚKTEROU Z UVEDENÝCH KNIH PŘES E-SHOP www.knihkupec.com A UVEDETE DO MÍSTA PRO SLEVOVÝ KUPÓN PRVNÍ SLOVO Z NÁZVU MÉHO BLOGU - "CESTA" - DOSTANETE AUTOMATICKY SLEVU! Ale pozor: tituly, které jsem vybrala mizí z knihkupectví pekelně rychle.    

Některé knížky úplně postačí půjčit si z knihovny. Ty, co vám ale ukážu spolu se svými školkovými kluky, se vám doma rozhodně neztratí. A troufám si říct, že ta poslední zmiňovaná nádhera se bude hodit dětem ještě dlouho i po nástupu do školy. Nemluvě o tom, že si dokážu představit i vás, jak si v ní večer, zalistujete:-) Jste zvědaví, že jo?! Takže tady jsou:

  • KNÍŽKA - Hervé Tullet 

Neuvěřitelně zábavná knížka KNÍŽKA. Předškolní děti si na ní procvičí poznávání barev, koordinaci ruky a oka, jemnou motoriku, soustředění, pravo-levou orientaci i orientaci v prostoru, počítání, a navíc se u ní všechny stoprocentně pobaví. Přijde vám to až neuvěřitelně moc? Otevřete ji a sami uvidíte. A garantuju vám, že se pobavíte taky (vážně:-). Budete s knížkou třást, klepat na ní, hladit ji.... Je až směšně jednoduchá a člověk si říká, že to nikoho nenapadlo už dřív?! Počkejte, až uvidíte ty rozzářené oči svých dětí, když kniha skrze vás "promluví". Moji starší kluci (hlavně ten tříletý) ji chce číst stále dokola. Jednotlivé stránky už zná skoro nazpaměť, takže u toho často ani nemusím být...Dá si někdo kafe? ;-)

OBJEDNAT SI TUHLE HRAVOU "KNÍŽKU" SE SLEVOU MŮŽETE NA  www.knihkupec.comNezapomeňte uvést do pole pro slevu kód CESTA. 


knihy pro předškolní děti zaměřené na návrat do školky

TYHLE DVĚ KNÍŽKY SE U NÁS STALY ABSOLUTNÍM HITEM. POBAVÍTE SE U NICH. A DĚTI SI ZÁBAVNOU FORMOU POTRÉNUJÍ VŠECHNY ŠKOLKOVÉ DOVEDNOSTI. PŘEČTENO MÁTE ZA CHVILKU, TAKŽE SI KNÍŽKY MŮŽETE PROJÍT TŘEBA I PŘED ODCHODEM DO ŠKOLKY, ABY SE VÁM VŠEM ZVEDLA NÁLADA (A JAKO ŽE MY DOSPĚLÍ TO NĚKDY POTŘEBUJEME PO RÁNU JEŠTĚ VÍC NEŽ DĚTI, CO?!:-)

LUKÁŠEK KLEPE NA ŽLUTÝ PUNTÍK. KDYŽ ZAKLEPE PĚTKRÁT, NA DALŠÍ STRÁNCE SE OBJEVÍ DALŠÍCH 5 ŽLUTÝCH PUNTÍKŮ...
S JEDNOTLIVÝMI ÚKOLY SE PUNTÍKY VTIPNĚ MĚNÍ, PŘESOUVAJÍ, ZVĚTŠUJÍ SE...

  • BARVY - Hervé Tullet


Stejný princip a možná ještě větší švanda než s prvním titulem "Knížka". Navíc po jejím přečtení "slabší" povahy dostanou nutkavou chuť jít něco namalovat a zaexperimentovat s barvami. Zase se knížkou třese, fouká, naklání doprava a doleva... Barvy se promíchávají, zesvětlují, ztmavují. Nevěříte? Vyzkoušeno!

OBJEDNAT SI ROZTOMILE BAREVNOU KNIHU "BARVY" SE SLEVOU MŮŽETE NA  www.knihkupec.comNezapomeňte uvést do pole pro slevu kód CESTA. 












TUTO FOTKU NETŘEBA KOMENTOVAT. JE ASI JASNÝ, ŽE K TAKOVÉMU VÝRAZU BYCH SVÉHO NEJSTARŠÍHO 5-TI LETÉHO SYNA DONUTILA KVŮLI FOTCE JEN VELMI TĚŽKO.




  • EMA VE ŠKOLCE - Gunilla Woldová

Možná znáte beznadějně vyprodanou knížku od stejné autorky s názvem "EMA NAOPAK". Tu už seženete asi jen v knihovně. Volné pokračování EMA VE ŠKOLCE" ale před nedávnem právě vyšlo. A vzhledem k osudu té první vydané knížky bych s pořízením moc neotálela:-) Útlá knížka vypráví o Emě, která chodí každý den do školky, a obsahuje 2 jednoduché příběhy. A zejména ten druhý s názvem "Ema u doktora" je pro moje kluky naprosto fascinující. Ema si totiž ve školce trochu rozsekne čelo a musí se jet na šití do nemocnice. Stránka, kde pan doktor píchá Emě anestetika a následně šije ránu, u nás bývá hodně dlouho otevřená. Doporučuju tedy jak na seznámení se školkovým prostředím a režimem, tak i s tím, jak to chodí u doktora. Milé, neděsící, ale realistické. Prostě žádné fantasmagorické pohádky:-)

OBJEDNAT SI ŠKOLKOVÝ HIT "EMA VE ŠKOLCE" SE SLEVOU MŮŽETE NA  www.knihkupec.comNezapomeňte uvést do pole pro slevu kód CESTA. 




VLEVO KNÍŽKA "EMA VE ŠKOLCE" SE DVĚMA PŘÍBĚHY A VPRAVO "KNÍŽKA" S BAREVNÝMI PUNTÍKY, DO KTERÝCH LUKÁŠEK PRÁVĚ ŤUKÁ...

TADY JE TA ZMIŇOVANÁ STRÁNKA, KDE PAN DOKTOR EMĚ ŠIJE RÁNU NA ČELE...DĚTI TOHLE PROSTĚ FASCINUJE. 




VOBAT JIRKA - Eva Papoušková a Galina Miklínová




Knížka zmiňovaná už v mém posledním příspěvku na blogu o dětské literatuře velmi jednoduše a super vtipně řeší přechod od plínky na nočník. Což se u nástupu do školky ještě často hodí. Nad knížkou se všichni zasmějete a "nočníkové drama" se tak může snadno rozplynout. Navíc "zoologové amatéři" se z knihy dozvědí, že vombat je jediné zvíře, které kaká hranaté bobky (a navíc si s nimi dává pěkně "na čas"). Takže jestli máte taky doma malého "vombata", doporučuju;-)


OBJEDNAT SI "VOMBATA JIRKU" SE SLEVOU MŮŽETE NA  www.knihkupec.comNezapomeňte ale uvést do pole pro slevu kód CESTA. 





  • ANIMALIUM - Katie Scottová a Jenny Broomová


A už jsme u toho. Knížka, o které jsem mluvila na začátku článku. Skvost, který se vašim dětem hodí i do školy. Je to nádherně vymalovaný atlas zvířat, včetně popisu jejich vývoje či zvířecích útrob. I já si knížku sama moc ráda prohlížím. Pro předškoláky či malé školáky je popisná tak akorát aby zaujala, ale nezahltila. My si v ní například nejen prohlížíme, ale přiřazujeme k jednotlivým biotopům i různá zvířátka, která máme doma jako hračky, nebo malujeme zvířata, co nás zaujala, na papír. Je to prostě velkoformátová nádhera. Pořiďte si ji, protože obzvlášť takhle mizí z knihkupectví strašně rychle. 

OBJEDNAT SI "ANIMALIUM" SE SLEVOU MŮŽETE NA  www.knihkupec.comNezapomeňte uvést do pole pro slevu kód CESTA. 









Krásné počtení i první podzimní dny!









Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s internetovým knihkupectvím www.knihkupec.com. Všechny názory a recenze jsou moje vlastní. 


21 komentářů:

  1. ahoj Veru, moc děkuju za typy na knížky, určitě něco zkusím rychle pořídit, u nás jsou knížky hodně populární, tak se to snažím podporovat co to jen jde :) A pár typů na oplátku z naší domácnosti.... knížka Chlebová Lhota - je krásná, Šimon se k ní často vrací, Šmalcova abeceda od nakl. Baobab je taky super, Miloš Macourek - Pohádky - trochu jiné a vtipné i pro dospěláka, teď máme z knihovny Buřtíka a Špejličku od Zdeňka Svěráka a Šimon je z ní nadšený a už mě "donutil" ji přečíst asi 5x :) a taky máme hodně rádi Daisy Mrázkovou ....no je toho spousta a to je dobře, jak se říká, kvalitní literatury není nikdy dost a je dobrý začít hned u těch nejmenších!
    Dobrá práce, ještě jednou děkuju!
    ter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezo,moc dik za komentar i vsechny ty krasne tipy na dalsi pocteni.Vetsinu z toho asi ani nezname,takze se na to urcite podivame.Co se tyce nasich tipu,tak pro Simonka bych videla jednoznacne to Animalium,treba k blizicim se narozkam,co?A pak pro brachu az trochu povyroste treba ty puntiky.A nebo pujcte z knihovny toho Vombata Jirku,tam ho maji,az zacnete bezplinkovy trenink,to se pobavite😉Tak krasny podzim s knizkami!

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  2. Anonymní2.10.17

    Knížky a zvlášť pro děti, to je moje:) Hervé Tullet je skvělý, jeho knihy máme a známe:) Animálium je suprové též. Navazuji na předchozí komentář, pokud neznáte nakladatelství Baobab, tak je to škoda, vydává opravdu kvalitní knihy, většinu znich máme a můžeme jen doporučit, např. Rostlinopis, Havětník, Šaškova edice To je Paříž, Řím...., Jak zvířata spí, Kouzelná baterka a mnoho dalšího. Nejlepší knihy poslední doby vedle Animália je Pod vodou, pod zemí, Včely (P.Socha), Celý svět v obrázcích, Hravouka, Tvořivá knížka o přírodě, Atlas - omalovánky - Vymaluj si celý svět! A mohla bych pokračovat. Mám dva malé chlapečky, na spoustu knížek mají ještě čas, ale ráda nakupuji do zásoby:) Dětské knížky mi fakt dělají radost:) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko,tak to je naprosta nadhera!To se vasi kluci maji na co tesit😉Knizky,kt.jste jmenovala,znam,ale vsechny jsme jeste rozhodne v ruce s mymi detmi nemeli.Neco mame problem dokonce sehnat,protoze v knihkupectvich jsou uz rozebrane a nase mistni knihovna je v tomto ohledu dost nevybavena.Skoda.Takze naprosto souhlasim s nakupem kvalitnich titulu hned za tepla.Pak uz to byva casto problem...Zminovala jste opravdu nadherne knihy o prirode (k tomuto tematu bude hned muj dalsi prispevek,ted to byly spis knihy zamerene na prvni cestu do skolky),takze se urcite tesim na vas dalsi komentar,doporuceni a zkusenost.Pro deti 3 roky a vyse uz je to snazsi podobne tituly vybirat,ale zda se mi,ze pro ty prtata uz je to trochu obtiznejsi.Co myslite?Tak se tesim na vase tipy,kdyz mate tez jeste chlapecky mensi,jak pisete.U meho rocniho hodne 'jedeme' Lukesova leporela,Horackovy knihy nebo ty velkoformatove z Baobabu se spoustou obrazku (asi prcka fascinuje ten velky rozmer knihy😃).Jak to mate vy?Takze priste uz se moc tesim na tema 'priroda' a 'cestovani',kt.pripravuji a vase postrehy k nim!Mejte se!

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  3. Anonymní11.10.17

    Super, těším se na příspěvek na knížky o přírodě: Moje tipy: Pro větší děti (řekla bych must have), jak jsem už zmiňovala Rostlinopis, Havětník, Animálium, Pod vodou, pod zemí, Včely, Tvořivá kniha o přírodě, Dobrodružství v přírodě, pro menší děti Jak zvířata spí, Hravouka, Procházka po lese, Procházka po farmě, The Very Hungry Caterpillar, Photicular book (vyšlo Ocean, Safari, Polar, Jungle). Teď vyjde v říjnu leporelo, na které se moc těším Rok v lese v nakladatelství Host. I když něco je pro starší, tak si je rádi prohlížíme i s mými chlapečky (3,5 a 2 roky). Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! To je parádní seznam. Na "Photicular book" máme zálusk už nějakou dobu, tak po vašem doporučení určitě co nevidět pořídíme. Mějte se a užijte si podzimní čtení!

      Vymazat
    2. Anonymní11.10.17

      Photicular book jsou boží. Těším se na Vaše tipy! K.

      Vymazat
  4. Anonymní13.10.17

    Ještě dodávám dva super tipy, ještě je nemám, ale obojí budu objednávat: The Illustrated Compendium Of Amazing Animal Facts a Over and under the Snow (obojí bookdepository.com). K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc!Katko a kde prosim kupujete ty krasne knizky 'Photicular books'?Rikala jsem si,ze bych ji koupila Martinkovi k svatku,ale nejak se nemuzu dopatrat.Asi pres Amazon ze zahr.,ze?Nebo je prodava i nekdo u nas?

      Vymazat
    2. Diky moc!Katko a kde prosim kupujete ty krasne knizky 'Photicular books'?Rikala jsem si,ze bych ji koupila Martinkovi k svatku,ale nejak se nemuzu dopatrat.Asi pres Amazon ze zahr.,ze?Nebo je prodava i nekdo u nas?

      Vymazat
    3. Anonymní15.10.17

      Všechny zahraniční na bookdepository.com, poštovné se neplatí.Knížky si vždycky prohlídnu na amazonu, mají tam hodně fotek, ale vždy objednávám na bookdepository.com
      https://www.bookdepository.com/Safari-Dan-Kainen-Carol-Kaufmann/9780761163800?ref=grid-view&qid=1508082875571&sr=1-1

      https://www.bookdepository.com/The-Illustrated-Compendium-Of-Amazing-Animal-Facts-Maj-SAFstrOM/9781607748328

      Vymazat
    4. Ahaaa!Skvely!Moc dik!

      Vymazat
    5. Ahaaa!Skvely!Moc dik!

      Vymazat
  5. Anonymní18.10.17

    Děkuji moc za skvělé tipy na knížky. Právě objednávám:) A těším se na tipy na knížky o přírodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim!Moc diky,tak to mam opravdu radost,ze knizky zaujaly.A pri objednavce nezapomente uvest do mista pro slevovy kod slovo 'CESTA',at neco usetrite😉 Prispevek o dalsi varce zajimavy knih prave chystam a take domlouvam dalsi slevy pro sve ctenare☺Mejte se a krasne cteni!

      Vymazat
    2. Zdravim!Moc diky,tak to mam opravdu radost,ze knizky zaujaly.A pri objednavce nezapomente uvest do mista pro slevovy kod slovo 'CESTA',at neco usetrite😉 Prispevek o dalsi varce zajimavy knih prave chystam a take domlouvam dalsi slevy pro sve ctenare☺Mejte se a krasne cteni!

      Vymazat
  6. Anonymní22.10.17

    Prima blog a skvělé tipy na knížky. Mám objednáno a už se na ně těším, stejně tak i na další příspěvky !
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko,moc dekuju.To je skvely,ze jsi nasla nejakou inspiraci😉Nejak mi ten prispevek s dalsimi tipy trva,ze?Ale uz se snad brzy hecnu a dokoncim ho.Zatim moc zdravime a preju pekne pocteni!

      Vymazat
    2. Jitko,moc dekuju.To je skvely,ze jsi nasla nejakou inspiraci😉Nejak mi ten prispevek s dalsimi tipy trva,ze?Ale uz se snad brzy hecnu a dokoncim ho.Zatim moc zdravime a preju pekne pocteni!

      Vymazat

Díky za váš komentář