ZVEDÁME KOTVY


1/11/2015   "Největší akce v dějinách stěhování se blíží," říká JUDr. Radosta v mém oblíbeném českém filmu Kulový blesk, a já nemohu než souhlasit. Kruh se opět uzavírá a na trajektorii: Hořice - Brusel - Praha již brzy naváže opět maloměsto. V mém případě Vrchlabí. Takže balíme kufry, děti, vzpomínky. A dobře nám tak!  

Když čekáte, v pořadí už třetího (!), kluka, není čas na hrdinství. Velkoměsto, které se vám do té doby jevilo jako skvělé místo pro život, výchovu a vzdělávání vašich dětí, vás najednou začne trochu děsit. Jak se budu v MHD pohybovat se třemi malinkými dětmi, aby nedošlo k žádným ztrátám? Jak se mám roztrojit, když jedno půjde ráno do školy, druhé do školky, třetí bude nemocné a manžel na zahraniční služební cestě? A jak to udělat, abychom z té úžasné kulturní a společenské nabídky velkého města něco občas měli, když máme rodiny nejméně sto kilometrů daleko a chůvě svoje děti prostě nikdy nesvěřím? No zkrátka, rozhodli jsme se věci nekomplikovat. 


Takže Vrchlabí, rodné město mého manžela, se už brzy stane naším novým domovem. Děti se už teď těší na to, jak budou častěji jezdit lanovkou (jejich priority jsou nádherné), manžel na to, jak budeme více spolu (jeho priority jsou ještě krásnější), a já? Já na to, až si dám v našem novém bytě nohy nahoru, uvařím si kafe a budu se z kuchyně dívat, jak děti staví na naší stometrové terase nad řekou sněhuláky...

Ano, vím, že zatímco ty lanovky a víc společně stráveného času se pravděpodobně vyplní, moje přání asi zůstane zatím u ledu. Respektive ti sněhuláci budou, ovšem ty nohy nahoře a kafe, když kojíte novorozence, zřejmě zatím ne;-) 

Jsem tělem i duší projektový typ (ano, v mém případě už jde spíše o diagnózu), proto je do té doby na mém CHECK LISTU ještě spousta věcí. A právě o ně, a o zkušenosti z jejich (ne)zvládání, bych se s vámi chtěla podělit. Jen namátkou se tedy můžete těšit na:
  • zkušenosti ze spolupráce s architektonickým studiem a rekonstrukci bydlení v krásném, ale sto let starém domě,
  • výběr typu školky pro děti, 
  • narození třetího kluka,
  • organizování rodinných oslav narozenin, svátků apod., v čemž se bohužel dost vyžívám, 
  • tipy na zajímavé webovky, které si prostě nemůžu nechat jen pro sebe,
  • vymýšlení Montessori a jiných aktivit pro děti,
  • na jaře pak na proměnu již zmiňované terasy ve skutečnou zahradu, 
  • tipy na to, jak i na rodičovské dovolené zůstat chic,
  • vaření spousty osvědčených i zcela nových jídel, včetně těch pravých krkonošských a podkrkonošských,
  • výletování,
  • pronikání do tajů vrchlabských poměrů, a to i do těch společenských a politických (bububu!),
  • a samozřejmě spoustu lyžování!
Krásný podzim všem a už teď se těším na všechny vaše ohlasy, tipy a zpětné vazby a vaše příběhy ze života, které mi jistě budete často psát;-)






5 komentářů:

  1. Ahoj Verunko. LOVE IT. LOVE IT.LOVE IT. Vítej v klubu "blogerů" :-) Moc se mi ten nápad líbí, už jsem se i zaregistrovala k odběru a těším se až si udělám to kafe, vyložím nohy a přečtu si nový příspěvek na tvém blogu :-) Postřehy pošlu do emailu. Bissou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zuzko, doufám, že tě nezklamu:-)

      Vymazat
  2. Pavlína N.1.11.15

    Ahoj Verčo! WOW!!! Už se těším a držím palce ať to všechno zvládáš. Jseš pro mě vzor dokonalosti! Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko, díky! Povzbuzení hned na začátku od takové zkušené a skvělé maminky, jako jsi ty, to fakt potěší! xxx

      Vymazat
  3. Veru, moc se těším na další články. Jsem opravdu zvědavá, co vám život ve Vrchlabí nadělí. Ať se daří a opatruj se! Silvi♥

    OdpovědětVymazat

Díky za váš komentář