PŘIJEĎTE K NÁM ZA SNĚHEM

Kluci ve Špindlu
NA ČERSTVÉM VZDUCHU - KLUCI SLEDUJÍ JEDNO Z POSLEDNÍCH UTKÁNÍ HRÁČŮ POLA NA SNĚHU. TURNAJ PŘÍMO POD SJEZDOVKOU V AREÁLU SV. PETR VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ PROBĚHL MINULÝ VÍKEND.

Polo
POLO NA SNĚHU - I TOHLE MŮŽETE VE ŠPINDLU ZAŽÍT
Polo na sněhu
U DOLNÍ STANICE LANOVKY VZNIKLO NEJEN HŘIŠTĚ NA POLO, ALE I STÁJE PRO HLAVNÍ PROTAGONISTY TURNAJE: KŘÍŽENCE ARGENTINSKÝCH PONÍKŮ A ANGLICKÝCH PLNOKREVNÍKŮ 
10/2/2016   Měsíce leden a únor jsou prý podle statistik hodnoceny jako ty vůbec nejdepresivnější v roce. Hm. Myslím, že proti tomu se dá úspěšně bojovat jenom jednou věcí: JÍT VEN! A to za každého počasí. Protože jak krásně řekl anglický spisovatel a básník John Ruskin:

"Slunce nás potěší, déšť nás osvěží, vítr nás povzbudí, ale sníh nás rozradostní. Ve skutečnosti neexistuje špatné počasí, jsou jen různé druhy dobrého počasí." A já ještě připomenu oblíbenou hlášku Islanďanů, že "neexistuje špatné počasí, existuje jen špatné oblečení."

Ale pokud bydlíte v nížině, sněhu si asi moc neužijete. Nezbývá proto než se vydat někam výš. A proč ne třeba směrem k nám? Pro tyhle případy vám proto dám pár zajímavých tipů na to, co by vás mohlo zaujmout. Jo a jestli se směrem do Krkonoš opravdu vypravíte, dejte mi prosím určitě vědět! Zajdeme na to kafe ;-)

VĚDĚLI JSTE, ŽE VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ MŮŽETE: 
  • ZALYŽOVAT si na neporušeném naprosto luxusním RANNÍM SNĚHU (tzv. manšestru)? Na tomhle typu, rolbou upraveném, sněhu nejlépe drží lyže, a lyžovačka je tak špičková. Navíc se tady s vámi může občas projet i některá z našich lyžařských osobností a podělit se s vámi o své triky. Na webu Skiareálu vždy najdete více informací v předstihu - hledejte pod názvem "Fresh Track". Ještě jsem vás nepřesvědčila? Tak pozor: v ceně ranní jízdenky máte i snídani v jedné z vyhlídkových restaurací u horní stanice lanovky! Takže už to úplně vidím: ráno vychází slunce, vy sjíždíte krásně upravenou sjezdovku a už se těšíte na kapučíno s parádním výhledem:-) 

Rolba
MARTÍNEK OBDIVUJE ROLBU
  • SVÉZT SE V ROLBĚ PŘÍMO PŘI ÚPRAVĚ SJEZDOVKY? Pan Jungman, vrchní rolbař, který nejčastěji zájemce o tento zážitek vozí, je velmi zkušený a sdílný člověk. Po svezení s ním budete určitě vědět o rolbování první - poslední.
  • ZALYŽOVAT SI NA ZÁVODNÍCH SUPER-LYŽÍCH? V rámci akce "lyžování na manšestru", kterou jsem popsala výše, si můžete u dolní stanice lanovky zapůjčit zcela zdarma závodní lyže. Když s nimi budete navíc spokojeni, tak si je poté můžete se slevou i odvést domů:-)
  • NECHAT DĚTI ZAŘÁDIT SI NA LYŽÍCH V DĚTSKÉ ŠKOLE LYŽOVÁNÍ? Lyžařská a snowboardová školička SkolMax je přímo dole u sjezdovek a děti se v ní můžou náležitě vyblbnout (a samozřejmě se i naučit lyžovat). Jezdící pás, slalom se zvířátky a k občerstvení čaj a čokoláda - to se jim bude určitě líbit:-) Objednat lze individuální hodinu (ideální na úplné začátky a seznámení s pohybem na lyžích) i skupinový kurz (v něm děti navzájem okoukávají svoje dovednosti, a učí se tak velmi rychle). Náš nejstarší tříletý syn to tam opravdu miluje. Instruktoři totiž nejsou žádní suchaři a s dětmi to fakt umí. Dril a nezáživné ježdění je proto minulostí. A lyže i helmy s sebou vozit nemusíte - všemožné velikosti poskytne místní půjčovna. Navíc škola nabízí i výuku dospělých.

    Lyžař
    MARTÍNEK SE UČÍ LYŽOVAT. NEJVÍCE HO ALE SAMOZŘEJMĚ BAVÍ JEZDIT PO PÁSU NAHORU NA KOPEC.
  • PROHLÉDNOUT ZAJÍMAVOU MODERNÍ ARCHITEKTURU? Multifunkční objekt Svatý Petr byl zařazen do soutěže Stavba roku 2015. Moc povedené.
  • SVÉZT V NOVÉ LANOVCE S ŠESTIMÍSTNOU VYHŘÍVANOU SEDAČKOU? Můj tip: vyjeďte nahoru na Pláň (klidně bez lyží), prohlédněte si expozici ledových soch "Ledárium", která je tam až do března, a dejte si v restauraci "Na Pláni" u hořícího krbu obrovský řízek:-) 
LANOVKA S VYHŘÍVANÝMI SEDAČKAMI
Na horké čokoládě
HORKÁ ČOKOLÁDA SE ŠLEHAČKOU JE JASNÉ "MUST HAVE" KAŽDÉ ZIMNÍ VÝPRAVY

Kuk
"UŽ MĚ PROSÍMTĚ, MAMI, NEFOŤ!"
Horká čokoláda už se nese
KAFE A ČOKOLÁDA. PRO ZÁJEMCE: V POZADÍ ORANŽOVĚ ZÁŘÍCÍ DEŠTNÍKY OD STÁNKU SE SPRITZEM. MÍSTNÍ SKIAREÁL MÁ NAVÍC EXKLUZIVITU V PODOBĚ PREZENTOVÁNÍ NOVINEK FIRMY APOD. (NAPŘÍKLAD PRÁVĚ TADY PŘI VELKÝCH AKCÍCH ROZDÁVAJÍ SPRITZ ZADARMO NA OCHUTNÁNÍ;-)
ABY NEDĚLALI BLBOSTI A VYFOTILI SE S MAMINKOU, JSEM JIM MUSELA SLÍBIT LÍZÁTKO.  NORMÁLNĚ JSEM JE UPLATILA!
MOJI POLÁRNÍCI. ČERSTVÝ HORSKÝ VZDUCH JIM ZŘEJMĚ SVĚDČÍ, PROTOŽE BYLI NAPOSLEDY NEMOCNÍ V DUBNU 2015, NO FAKT! 
NĚKOLIKATÝDENNÍ DAVID SPÍ NA HORSKÉM VZDUCHU JAKO NOVOROZENĚ;-)

Krásnou zimu!

Podpis Veronika



Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář