SNY Z PRVNÍ NOCI V NOVÉM BYTĚ SE OPRAVDU PLNÍ


Náš nejmladší

21/08/2016   Říká se, že co se vám zdá první noc v novém bytě, to se splní. A já už teď můžu potvrdit, že je to pravda. Ale k tomu až později...

Konečně jsme se PŘESTĚHOVALI do našeho nového bytu. Po skoro jednom roce promýšlení podoby rekonstrukce a po pul roce od toho, kdy do domu vkročili první řemeslníci a "škrabači" starých omítek. Ufff... Byl to ale rok nade vše očekávání zajímavý, plný výzev, a hlavně nádherný, protože se nám narodil nejmladší člen našeho minitýmu - milovaný David. 

Právě tenhle tříkrálový chlapeček  nakonec totiž rozhodl o tom, že se odstěhujeme z Prahy a začneme nový maloměstský život úplně jinde. I když jsme to tak nějak vždycky plánovali, do pohybu se nám stále moc nechtělo. Když se vám totiž dobře bydlí, máte fajn práci a spoustu známých a kamarádů za humny, kam byste se taky stěhovali, že?! 

Jenže jak starší kluci povyrostli a třetí byl na cestě, nebylo o čem pochybovat. Vychovávat děti na maloměstě ve větším klidu je pro nás prostě teď to nejdůležitější. Třeba se to za nějakou tu dekádu změní. Třeba až budou děti na "vysoké" bůh-ví-kde, koupíme si s manželem malý domeček někde u jezera ve Švédsku, odkud ostatně moje rodina podle rodokmenu sahajícím do 16. století pochází. Kdo ví. Teď je to ale severovýchod Čech. Taková moje "malá Skandinávie"...

Bílá barva, jednoduchý design, neokázalost, přírodní materiály, skloubení starého a nového, autentické designové kousky ze Severu, sauna a 5 způsobů přípravy dobré kávy (a "turka" ani rozpustné teda fakt nemyslím). Tak nějak by se dalo shrnout naše nové bydlení. Ještě nemáme všechny detaily hotové, něco chce prostě čas (a něco další peníze:-), i přesto se nám v něm zatím bydlí nad očekávání dobře. Je u nás sice díky našim třem malým dětem, které v jednom kuse pobíhají kolem, smějí se a perou, trochu rušněji, je tady ale příjemně.  A toho světla! 

A ten splněný sen, na který jsem vás nalákala v titulku? Nečekejte žádné hodinky s vodotryskem, ani výhru v tajence víkendové přílohy novin. Bylo to takhle: chtěli jsme mít v koupelně dvě stejná umyvadla. Jedno dorazilo z jedné pražské firmy v pořádku. To druhé ale bylo doslova zakleté: nejprve přicestoval křivý odlitek. Podruhé neidentický i když funkční odlitek. Potřetí měsíc a půl stále nepřicházel ani po nejméně sté urgenci žádný odlitek. Na počtvrté konečně dorazil, ale byla v něm díra...Mezitím jsme se přestěhovali do nového a v koupelně jsme se každý den "těšili" z krásné kruhové díry vedle umyvadla (to byste nevěřili, kolik věcí můžou děti protáhnout takovým malým otvorem:-) Trochu jsme to vzdali a když někdo zmínil v konverzaci umyvadlo, hystericky jsme se s manželem zasmáli. No nebudu vás napínat. Právě tu první noc v nové bytě se mi (někde mezi pokusem číslo 2 a 3) zdálo, že umyvadlo bude. Byl to krásný sen...A ten se splnil. Už je máme obě. A stejná;-)

Krásné léto a ať se vám vaše sny plní! 

podpis Veronika


A TEĎ VÁS ZVU NA MALOU NÁVŠTĚVU...
Obývací pokoj
ZNOVU OBJEVENÉ PŮVODNÍ DVEŘE DO PŘEDSÍNĚ S KLENBOU. DŘEVĚNÉ DVEŘE SE JIŽ NEZACHOVALY, TAK JSME JE NAHRADILI SKLENĚNÝMI. NESNAŽÍ SE TAK ZBYTEČNĚ NAPODOBOVAT HISTORIZUJÍCÍ STYL A DOSTANE SE JIMI VÍCE SVĚTLA DO STŘEDU DOMU.
Knihovna
MILUJEME KNIHY A VŽDY JIM RÁDI POSKYTNEME ODPOVÍDAJÍCÍ PROSTOR. JE PRO NÁS NAVÍC DŮLEŽITÉ, ABY NAŠE DĚTI VYRŮSTALY V MÍSTĚ, KDE SI MŮŽOU VZÍT DO RUKY KNIHU, PROHLÍŽET SI, POZDĚJI ČÍST.
Zátiší s jelenem
NAD RODOVÝM ERBEM SE TYČÍ JELEN, KTERÉMU SE HLAVNĚ V POSLEDNÍCH LETECH V KRKONOŠÍCH OBZVLÁŠTĚ DAŘÍ. PRÝ JSOU ZDE I "OSMNÁCTERÁCI"! TUHLE DEKORACI JSEM UDĚLALA ZA 15 MINUT POMOCÍ WASHI PÁSKY. JE Z RÝŽOVÉHO PAPÍRU A DĚLAT S NÍ BEZ OBAV, ŽE VÁM ZNIČÍ PODKLAD, MŮŽETE TISÍCE VĚCÍ. JÁ JI POUŽÍVÁM NEJVÍC NA DÁRKY A LEPENÍ DĚTSKÝCH OBRÁZKŮ PŘÍMO NA STĚNU.  A NAPOSLEDY JSEM Z NÍ VYTVOŘILA SKÁKACÍHO PANÁKA DO PŘEDSÍNĚ NA ZEM. IDEÁLNÍ PRO DĚTI, KTERÉ NUDÍ ČEKÁNÍ PŘED ODCHODEM Z BYTU:-) 
Lampy
LAMPY-NELAMPY V OBÝVACÍM POKOJI.  
Čtecí koutek
ČTECÍ KOUTEK MAJÍ V OBLIBĚ ÚPLNĚ VŠICHNI:-)
Obývák - relaxační část
KOBEREC U VELKÉ POHOVKY V OBÝVÁKU JE TEN NEJPŘÍJEMNĚJŠÍ, KTERÝ JSME KDY MĚLI. JE RUČNĚ TKANÝ A BAREVNÉ PROUŽKY JSOU VLNĚNÉ, A TAK MĚKOUČKÉ. 

Obývací pokoj
OBÝVACÍ POKOJ JE ZATÍM BEZ KVĚTIN. ALE CO NEVIDĚT SNAD UŽ DORAZÍ MOJE VYTOUŽENÉ JAPONSKÉ KOKEDAMY, KTERÉ BUDOU VISET NAD ČTECÍM KOUTKEM. PODLAHY V CELÉM BYTĚ (AŽ NA PŘEDSÍŇ, KDE JE BETON, A KOUPELNU, KDE JSOU DLAŽDIČKY) JSOU DUBOVÉ, KARTÁČOVANÉ V OLEJI. ŽÁDNÉ PLOVOUCÍ PODLAHY, ŽÁDNÝ LAK A UMĚLÁ HMOTA. PŘÍJEMNÉ NA DOTEK, MĚKKÉ A TEPLÉ.  
Kuchyň
OTEVŘENÉ POLICE, VNITŘNÍ STROMKY A SPOOOUSTU BÍLÉ A DENNÍHO SVĚTLA. TO JE NAŠE KUCHYŇ. VŠECHNY MĚDĚNÉ LAMPY SOUZNÍ S MĚDĚNÝMI TRUBKAMI OD TOPENÍ, KTERÉ JSOU PŘIZNANĚ VYVEDENÉ NAD POVRCHEM TAK, JAK TO PŮVODNĚ BYLO. V PRAVÉ ČÁSTI JE MŮJ OBLÍBENÝ "COFFEE CORNER":-) 

Kuchyň

Mapa světa v kuchyni
MAPA SVĚTA, NA KTEROU SE DÁ MALOVAT KLASICKÝMI I TEKUTÝMI KŘÍDAMI, JE PŘIPEVNĚNÁ NA KUCHYŇSKÝ OSTRŮVEK. DĚTI NA NÍ ZATÍM POZNÁVAJÍ, JAK JE SVĚT VELIKÝ, KUDY SE PLAVILI PIRÁTI A KDE ŽIJÍ RŮZNÁ ZVÍŘATA, ALE AŽ VYROSTOU, MŮŽOU SI NA NÍ NAPLÁNOVAT TŘEBA CESTU OKOLO SVĚTA:-)
Detail kuchyně
BEZ KVALITNÍ VÁHY A POŘÁDNÉHO KUCHYŇSKÉHO ROBOTA SI NEDOKÁŽU VAŘENÍ A PEČENÍ UŽ VŮBEC PŘEDSTAVIT. POVRCH KUCHYŇSKÉ LINKY JE (JAK JINAK) BÍLÝ A Z MATERIÁLU, KTERÝ BY MĚL BÝT PRAKTICKY NEZNIČITELNÝ. LINKA JE HLUBŠÍ NEŽ OBVYKLE, ABYCH NA NÍ MOHLA MÍT POSTAVENÉ PŘÍSTROJE A JEŠTĚ ZDE STÁLE BYLO MÍSTO NA PRÁCI. 
Vnitřní stromy
V KUCHYNI MÁME VŠECHNY STROMY A KVĚTINY JEDLÉ: JAPONSKÝ MALÝ POMERANČ, OLIVOVNÍK, KEŘÍK CHILLI PAPRIČEK, BYLINKY  A KÁVOVNÍK. ŠEDÝ GAUČ V KUCHYNI VEDLE STARÉHO OLIVOVNÍKU JE MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ MÍSTO V DOMĚ.

Detail kuchyně
ZVOLENÝ STYL NAŠÍ KUCHYNĚ A BYTU NÁM DOVOLIL POSTAVIT LEDNIČKU SAMOSTATNĚ. MOJE PRAVDĚPODOBNĚ JIŽ VROZENÁ AVERZE VŮČI SKORO VŠEMU VESTAVĚNÉMU SE TOTIŽ PROJEVILA I ZDE:-) DŘEVĚNÉ BEDÝNKY, KTERÝCH MÁME NESPOČET, POUŽÍVÁME NA VŠECHNO MOŽNÉ. NA FOTCE VIDÍTE ÚLOŽIŠTĚ NA PRÁZDNÉ SKLENĚNÉ LAHVE OD MLÉKA ČEKAJÍCÍ NA PANA MLÉKAŘE, V POKOJÍČKU V NICH DĚTI MAJÍ HRAČKY, V LOŽNICI JEDNA POSTAVENÁ NA BOK POSLOUŽILA JAKO MŮJ NOČNÍ STOLEK. JSOU STOHOVATELNÉ, KRÁSNÉ, BYTELNÉ, VARIABILNÍ A STÁRNOUT BUDOU DO KRÁSY.



Dřevěná bedýnka
DŘEVĚNÁ BEDÝNKA NA COKOLI. TŘEBA NA DOVÁŽKU MLÉČNÝCH VÝROBKŮ OD MÍSTNÍHO FARMÁŘE. 
Dětská kuchyňka
V KUCHYNI SPOLU SE MNOU DENNĚ VAŘÍ I MOJE DĚTI. NA NĚKTERÉ ČINNOSTI JE PRO NĚ POSTOJ NA ŽIDLI U KUCHYŇSKÉ LINKY NEPRAKTICKÝ, PROTO JE PRO NÁS MENŠÍ DĚTSKÁ KUCHYŇKA NUTNOSTÍ. A ŽE JE JENOM NA HRANÍ? NENECHTE SE ZMÁST. VYRÁBĚJÍ SI V NÍ TOTIŽ SAMY SKUTEČNÉ SVAČINY, A VEČER TRADIČNĚ PŘIPRAVUJÍ SALÁT DO VELKÉ MÍSY PRO CELOU RODINU.
Z kuchyně do obýváku
VŠECHNA OKNA, DVEŘE A KLIKY JSOU PŮVODNÍ. TOMUTO INTERIÉRU SLUŠÍ PROSTĚ NEJVÍC. 
Dětský pokoj
MŮŽETE MÍT PROSTORU KOLIK CHCETE, ALE STEJNĚ NAKONEC SKONČÍTE NAMAČKÁNI NA JEDNOM MALÉM MÍSTĚ. 
Hrací koutek v dětském pokoji
VŠECHNY VELKÉ MÍSTNOSTI JSME ROZDĚLILI NA JAKÉSI ZÓNY. TOHLE JE HRACÍ KOUTEK V DĚTSKÉM POKOJI. NA ZDI ZA MNOU VIDÍTE MŮJ DALŠÍ VÝTVOR Z WASHI PÁSKY. V ZIMĚ NA NĚJ CHCEME PŘIPEVNIT VÁNOČNÍ OZDOBY A PAK HO MŮŽEME VYMĚNIT ZA NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO...PROSTĚ FANTAZII SE MEZE NEKLADOU.
Dětský pokoj
DĚTSKÉ POSTÝLKY PRO KLUKY. VŠICHNI MAJÍ NAD POSTÝLKOU SVŮJ INICIÁL. KAŽDÝ JINÝM FONTEM, STEJNĚ JAKO KAŽDÝ Z NICH JE JINÝ. VYROBIL NÁM JE MAJITEL NAŠÍ MÍSTNÍ OBLÍBENÉ KAVÁRNY

Čtecí koutek v dětském pokoji
ČTECÍ KOUTEK V DĚTSKÉM POKOJI S AKTUÁLNÍM VÝBĚREM LITERATURY:-) NAD NĚJ JEŠTĚ PŘIJDOU POVĚSIT KVĚTINY - JAPONSKÉ KOKEDAMY
Lampa v dětském pokoji
LAMPA V DĚTSKÉM POKOJI OD ČESKÉ FIRMY "LAVMI" JE ZE STEJNÉ PÍSMENKOVÉ KOLEKCE JAKO TAPETA V DĚTSKÉM ČTECÍM KOUTKU. 


Obývací pokoj
U OBOU OKEN V OBÝVÁKU MÁME KŘESLA NA ČTENÍ. TOHLE TMAVĚ HNĚDÉ VYPLÉTANÉ STOJI HNED VEDLE KNIHOVNY A POLICE S NOVINAMI A KARAFOU WHISKY. NEMUSÍM DODÁVAT, ŽE PRÁVĚ TOHLE KŘESLO MÁ V OBLIBĚ ZEJMÉNA MŮJ MANŽEL:-) A INFO PRO DÁMY: TA ŠIROKÁ SUKNĚ S FOTKOU JEDNOHO Z ŘECKÝCH OSTROVŮ JE Z MÉHO NEJOBLÍBENĚJŠÍHO VRCHLABSKÉHO OBCHODU SISZA MODE, KDE JSEM SI NECHALA UŠÍT I SVOJE ORIGINÁLNÍ SVATEBNÍ ŠATY:-)
Bílé obklady
V KUCHYNI I V KOUPELNĚ MÁME STEJNÉ BÍLÉ OBKLADY. PRACOVNĚ JSME SI JE NAZVALI "LONDÝNSKÉ METRO". MAJÍ ZKOSENÉ HRANY A JSOU PROSTĚ NÁDHERNÉ. NA KUCHYŇSKÉ LINCE A VLASTNĚ ANI NIKDE JINDE JSEM NECHTĚLA ŽÁDNÉ LIŠTY (U DŘEZU ANI U STĚN). JSOU NEPRAKTICKÉ A PODLE MĚ I VĚTŠINOU NEVZHLEDNÉ. V KOUPELNĚ A V KUCHYNI DÁVÁM MÝDLA NA RUCE A ECO PROSTŘEDEK NA NÁDOBÍ DO BAMBUSOVÝCH KRABIČEK. NEŠPINÍ TO POVRCHY A JE TO ESTETICKY TAK NĚJAK PŘEHLEDNĚJŠÍ.

Koupelna
DO KOUPELNY I NA TOALETU DÁVÁM ČERSTVÉ ŘEZANÉ KVĚTINY. PŘIJDE MI, ŽE TO TENHLE JINAK SPÍŠE PRAKTICKÝ PROSTOR NESMÍRNĚ POZVEDÁ. 
Koupelna
V KOUPELNĚ MÁME VELKÉ OKNO DO ZELENĚ. O TOM SE MI V BYTĚ VE VELKOMĚSTĚ MOHLO JEN ZDÁT. 

BĚHEM REKONSTRUKCE JSME HODNĚ MYSLELI NA TO, ŽE TU S NÁMI ŽIJÍ MALÉ DĚTI. A DOKONCE JSOU V PŘESILE:-) JAKÉ VYCHYTÁVKY JSME PRO NĚ U NÁS DOMA VYMYSLELI? JAK MŮŽETE V INTERIÉRU MOTIVOVAT JEJICH UČENÍ, DOVEDNOSTI A TVOŘIVOST? O TOM UŽ BRZY V DALŠÍM PŘÍSPĚVKU. 



11 komentářů:

  1. Verunko, máte to tam opravdu krásné, cítím se u vás jako doma ;-)
    Mmch sukni s fotkou NY jsem si u Silvie objednala asi před půl rokem, ale myslím, že už nedopadne ;-) Tobě moc sluší!

    Beata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík moc!Jste u nás vždy vítáni!

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Anonymní1.11.16

    Dobrý den Veronika,

    máte nádherně vyřešený a prostorný byt. Odkud je prosím ta mapa světa? Přemýšlím, že by se nám domů také hodila:-)

    Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verko, moc díky!Jojo,prostor se se třemi dětmi velmi hodí😉I když mají třeba společný pokojicek,tady prostor uz nafukovací prostě nebyl.Ale myslím,ze by zatím ani oddělené byt nechteli😊 K mapě světa:je z IKEA z letošní kolekce,takže je určitě ještě mají.Je parádní!Moc doporučuju.Tak šťastnou cestu kolem sveta😉

      Vymazat
  3. Anonymní1.11.16

    Náhodou jsem narazila na váš blog a děkuji za krásnou inspiraci. (-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dik!A doufám,ze treba další návštěva blogu uz nebude nahodna😉Chystám příspěvek o dětských knížkách a o tom,proč je tak skvělý byt hodně s rodinou venku.Tak třeba se zase 'potkame'.Krásný den!

      Vymazat
    2. Moc dik!A doufám,ze treba další návštěva blogu uz nebude nahodna😉Chystám příspěvek o dětských knížkách a o tom,proč je tak skvělý byt hodně s rodinou venku.Tak třeba se zase 'potkame'.Krásný den!

      Vymazat
  4. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho zpusobu, jak dostat mého muže zpet, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat
  5. No vypadá to fakt krásně, klobouk dolů! My už máme stěhování taky konečně za sebou a musím říct, že to bya fakt fuška. Ještě štěstí, že jsem trvala na pomoci stěhováků, jinak bychom to dělali snad ještě teď. Kdybyste potřebovali, mrkněte sem, byli velmi profesionální a měli vše odnošené raz dva. Bylo vidět, že to nedělají poprvé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé o stěhování mi ani nemluvte. Také jsme se nedávno byli nuceni přestěhovat a byla to noční můra. Naštěstí to ale bylo do mnohem hezčího bytu, tak alespoň něco. Ten nový je kompletně zrekonstruovaný, jsou tu nové podlahy, okna, prostě všechno. Navíc všechno moderní, přesně takový byt jsem dlouho chtěl.

      Vymazat

Díky za váš komentář