DIY: DAVÍDKOVA LESNÍ OSLAVA 1. NAROZENIN



12/1/2017   Hned jak se Davídek loni v lednu narodil, problesklo mi hlavou: No to bude paráda! Oslava narozenin uprostřed zimy! Narozeninová párty hezky na sněhu, s horkou čokoládou, hořícím ohněm, grilem a soutěží o "NEJ sněhuláka"...

Jenže když se datum oslavy přiblížilo, začalo mi pomalu docházet, že letos to asi fakt nedáme. Já jsem se ´jakštakš´ vzpamatovala z chřipky, další půlka širší rodiny byla ještě nemocná, venku -20 a před vchodem přes metr sněhu, který nikdo nemá čas odházet. Tudy tedy cesta nevedla. Pokud na podobný nápad ale máte chuť a podmínky, neváhejte, musí to být krásné! A my to zkusíme uspořádat za rok...




Plán B se proto odehrál uvnitř, pěkně v teple. Přede mnou ale stála ještě jedna výzva: výzdoba. Nabídka místních papírnictví je totiž v tomhle ohledu dost tristní a tuctová, a ani nákup on-line mi situaci moc neulehčoval (pokud bych tedy stále dokola nechtěla zdobit elegantními puntíky či geometrickými obrazci, ty mají opravdu moc hezké). VŠECHNY DEKORACE NA DĚTSKÉ NAROZENINOVÉ OSLAVY V BĚŽNÝCH ČESKÝCH OBCHODECH MI TOTIŽ ZAČÍNAJÍ PŘIPADAT FAKT DĚSNÝ. Tedy pokud nemilujete krtka až za hrob nebo nejste zarytými fanoušky "Ledového království", "auta Bleska" či se tajně netoužíte stát Spidermanem. Nic z toho nás ale příliš neláká, a proto nezbývalo než improvizovat.

KOUPILA JSEM BAREVNÉ PRYŽE NA VYSTŘIHOVÁNÍ, BÍLÉ KELÍMKY A UBROUSKY BEZ POTISKU A KREATIVNÍ DÍLNA MOHLA ZAČÍT. Starší kluci spolu se mnou vymysleli téma oslavy "Dobrodružství v lese", a nám tak pod rukama začali vznikat medvědi, stromy a indiánské stany.

A řeknu vám, že nakonec to vlastně vůbec nebylo tak špatný. Výzdobu jsme pořídili za pár kaček, kluci měli radost ze zapojení do příprav a Davídek, hlavní aktér celé akce, byl dle jiskření v jeho očích, když si vzal do ruky hnědého medvěda na špejli, snad taky spokojen.

Někdy je prostě nejjednodušší věc ta nejlepší! Takže pastelky a nůžky do ruky, přihlouplé postavičky z kreslených pohádek nemusí být vždycky u všeho:-) 

Krásnou zimu s pořádnou porcí sněhu!

podpis Veronika
P.S: POŘÁDÁM V POŘADÍ UŽ 3. OSLAVU 1. NAROZENIN, A TOHLE JSOU MOJE "MUST DO" PRIORITY, KTERÝCH SE VŽDY DRŽÍM: 

1. OSLAVU PRVNÍCH NAROZENIN VŽDY POŘÁDÁME DOMA. TAKHLE MALÉ DĚTI SI CHTĚJÍ LÉZT PO ZEMI, VŠE ČASTO JEŠTĚ "OCUMLÁVAT", DĚLAT NA CO JSOU ZVYKLÉ, A HLAVNĚ SE CÍTIT "JAKO DOMA". 

2. PRVNÍ NAROZENINY JSOU URČITÝ MILNÍK. DÁVÁM SI NA JEJICH PŘÍPRAVĚ PROTO OPRAVDU ZÁLEŽET. NESMÍ CHYBĚT POŘÁDNÝ A PŘEDEVŠÍM CHUTNÝ DORT, KTERÝ MŮŽE JÍST ROČNÍ DÍTĚ (TAKŽE SPÍŠ DOPORUČUJU BEZ POTAHOVÉ HMOTY PLNÉ BARVIV A TUN CUKRU), JEDNODUCHÉ OBČERSTVENÍ PRO RODINU, KVALITNÍ PITÍ NA PŘÍPITEK A ALESPOŇ MALINKÁ VÝZDOBA PRO RADOST. POKUD NAVÍC DOJDE I NA TANEC, TAK JAKO U NÁS, DĚTI BUDOU NADŠENÉ:-)

3. NENÍ NUTNÉ ZAHLCOVAT DÁRKY. KLIDNĚ STAČÍ JEDEN KVALITNÍ, O KTERÉM VÍTE, ŽE SI S NÍM OPRAVDU VYHRAJE. A TO ALESPOŇ PO DOBU OSLAVY. KAŽDÝ, KDO MÁ DĚTI, MI JISTĚ POTVRDÍ, ŽE KDYŽ JE TOHO MOC, JE TO JEN JEDEN VELKÝ CHAOS A ČASTO I NEZÁJEM SI S NIČÍM POŘÁDNĚ POHRÁT.  

4. OSLAVU ZAHAJUJEME CHVÍLI PO OSLAVENCOVĚ POOBĚDOVÉM SPÁNKU. DOBRÁ NÁLADA JE TAK ZARUČENA. 

5. NIKDY BYCH ROČNÍ DÍTĚ NENARVALA DO DŽÍN NEBO PODOBNĚ NEPOHODLNÝCH MATERIÁLŮ. JE DOBRÉ POHLÍDAT SI, ABY TOHO DÍTĚ NEMĚLO NA SOBĚ PŘÍLIŠ (TŘEBA KRÁSNÉ, ALE NEPRODYŠNÉ ŠATIČKY), ABY MU NEBYLO HORKO. NEBUDE PAK PŘÍLIŠ SPOLUPRACUJÍCÍ. 

5. POZVĚTE JEN NEJBLIŽŠÍ RODINU. ROČNÍ DĚTI SE RYCHLE UNAVÍ VELKÝM MNOŽSTVÍM LIDÍ A NEBUDOU SPOKOJENÉ. A ONI BY SI TO PŘECE MĚLY UŽÍT NEJVÍC:-)





I MALÍ KLUCI DOSTALI KLASICKÉ SKLENĚNÉ SKLENIČKY. S ČERSTVĚ VYMAČKANOU ŠŤÁVOU Z POMERANČŮ OVŠEM. 

OBYČEJNÉ KELÍMKY POMALOVANÉ NESMAZATELNOU FIXOU. 





DÁRKY BALÍM JEDNODUŠE. NEJČASTĚJI DO JEDNOBAREVNÉHO PAPÍRU A SATÉNOVÉ MAŠLE V BARVÁCH, JAKÉ SE MI HODÍ PRO DANOU PŘÍLEŽITOST. PANÍ V DÁRKOVÝCH POTŘEBÁCH SE MĚ SKORO VŽDYCKY PTÁ: "A JE TO PRO DÍTĚ DOSTATEČNĚ DĚTSKÉ?" FAKT NEVÍM, CO TÍM MYSLÍ:-)) 

A NÁŠ VŠUDYPŘÍTOMNÝ KOLOUŠEK U DORTU. 

GIRLANDA NA OKNĚ: VYSTŘIHLA JSEM Z PRYŽE STROMEČKY A OBRYSY MEDVĚDŮ A PROSTĚ TO NALEPILA NA BÍLOU PLOCHU. JEŠTĚ TEĎ NÁM TO TADY PRO RADOST VISÍ:-) 


KLASICKÝ PIŠKOT, DO KTERÉHO JSEM PŘIDALA DVĚ LŽÍCE KAKAA, PROTOŽE JSME POTŘEBOVALI ODSTÍN, KTERÝ DO LESA VÍC ZAPADNE. PATRA DORTU JSOU PROMAZÁNA KRÉMEM Z KVALITNÍHO TVAROHU A SMETANY, PROLOŽENÉ LESNÍM OVOCEM Z MRAŽÁKU. OBYČEJNÉ A SUPER JEDNODUCHÉ. EXPERIMENTOVALA JSEM TENTOKRÁT S RECEPTEM Z MÉ NOVÉ KUCHAŘKY OD JEŽÍŠKA S NÁZVEM "LA BUCHTA - CESTA Z JEDNOHO TĚSTA". NÁZEV KUCHAŘKY PŘESNĚ PRO MĚ, NEMYSLÍTE?;-) 

TYČINKY Z LISTOVÉHO TĚSTA SYPANÉ CHIA SEMÍNKY, PEKAŘSKOU SOLÍ NEBO SEZNAMEM. JEDNODUŠŠÍ A CHUTNĚJŠÍ VARIANTU SLANÉHO "KŘUPÁNÍ" BYCH HLEDALA JEN TĚŽKO. 

OSLAVENEC VAŘÍ KÁVU. V HRNCI. NO TA BUDE! ;-)


DO VÁZ JSME DALI VĚTVIČKY Z KEŘÍKŮ Z TERASY A DO NEJVYŠŠÍ VÁZY JSEM JEŠTĚ PŘIKOUPILA VĚTVIČKU CESMÍNY (TA S ČERVENÝMI KULIČKAMI) A PANÍ V KVĚTINÁŘSTVÍ MI PODPULTOVĚ "NAŠLA" PÁR SNÍTEK BORŮVČÍ. SKLENÍKOVÉ KVĚTINY SE MI NA OZDOBU STOLU V LEDNU NĚJAK NEHODILY. NEJSEM PŘECE "MARUŠKA";-)

KDO ŘÍKAL, ŽE DÁRKŮ MUSÍ BÝT MOC. KLUCI ZAUJALI STRATEGICKOU POZICI U STOLU CO NEJBLÍŽE "PODEZŘELÉ" KRABICI S MAŠLÍ. 

KDYBYSTE JEN VIDĚLI TEN DORT Z LUKÁŠKOVY STRANY! BYLY V NĚM DVĚ DÍRY OD JEHO NENECHAVÝCH PRSTÍKŮ, KRÉM CELÝ OLÍZANÝ A LESNÍ OVOCE ZCELA CHYBĚLO. NEŠLO PROSTĚ ODOLAT.  



NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE, SI TAKOVÉHLE AKCE UŽÍT. NAFOTÍM SI PROTO HEZKY VŠECHNO TĚSNĚ PŘED A POTOM UŽ SE JEN BAVÍM A PROŽÍVÁM KAŽDÝ MOMENT. I NA TANEC DOŠLO:-)

DAVÍDEK MĚL NA SOBĚ DALŠÍ Z ROZKOŠNÝCH A SUPERKVALITNÍCH PUNČOŠEK NA KŠANDY OD SLOVENSKÉ FIRMY "MILE". TENTOKRÁT V ČERNÉ VARIANTĚ. A "MŮJ" BÍLÝ LEHKÝ SVETŘÍK NA KNOFLÍČKY, KTERÝ MI PLETLA MAMINKA, KDYŽ JSEM BYLA MALÁ:-) 



1 komentář:

  1. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho zpusobu, jak dostat mého muže zpet, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat

Díky za váš komentář