NEJLEPŠÍ DOVOLENÁ V DIVOČINĚ. TY BRĎO!




21/08/2020     Jedna z nejhezčích dovolených EVER! To tedy musím říct. A taky se s vámi o to hned musím podělit. A to nejen kvůli tomu, že jsem se rozhodla tentokrát zabalit skutečně minimalisticky, důvěřovala předpovědi počasí (která světe div se, vyšla, jinak bychom byli v troubě) a večeře vařily děti...

Na glampingu v divočině (čili v Brdech) bylo prostě božsky! 


Pojali jsme to jako stanování dobrodruhů a prvních objevitelů a musím říct, že zážitků máme habaděj. Starší chlapci třeba podnikli výsadek naslepo v lese, kdy se museli vrátit sami bez mapy zpět ke stanu (ano, když je tam Luky odvedl, tak jsem začala pochybovat, jestli jsme to trochu nepřehnali;-), četli si příběhy úžasných českých cestovatelů, hráli po večerech příběhové kostky ze série "expedice", vyráběli indiánské masky, nechali se absolutně strhnout hrou na predátory a dravce a dalšími tipy na akční i edukativní aktivity z úžasných knih od NAKLADATELSTVÍ KAZDA a dost se vybláznili hrou Jumanji (že jsem se pak bála jít sama v noci vyčůrat:))), kterou jsem před časem vyrobila a do které jsem vsadila fakt docela dobrodrúžo úkoly. 

Zkrátka útěk do divočiny jak vyšitý! A to nebe s milionem hvězd! Jestli je tedy ještě kousek letní dovolené před vám nebo se prostě chcete nechat inspirovat při výletech do lesa, mrkněte na naše fotky a tipy, jak zabavit děti v přírodě. 


Jaké knížky pro dobrodruhy si nezapomenout přibalit sebou a jak děti smysluplně zabavit. 



A pokud by vás zajímala dovolená bez hotelů, apartmánů a davu lidí, určitě se podívejte na web bezkempu.cz. Mají tam super tipy. My měli tenhle fešný stan pronajatý od Míši a Kuby z Glampingu  v Brdech. Všechny informace a fotky, jak krásně to tam vypadalo (a že to vypadalo přesně jako na fotkách) najdete tady: bezkempu.cz 

Tak hurá do divočiny!


Martínek rozdělal oheň, Lukášek vařil. Davídek připravil talíře se zeleninou. Rodiče zde byli na černou práci - myli nádobí;-) No neříkám, že všude kolem pak nebyl bordel, ale v přírodě se to ztratí...


Kuskus zvládnou i děti. 











Kluci zjišťují na mapě, kde jsme. A podle kompasu kde je sever.




Stan byl uvnitř větší než leckterý hotelový pokoj. Kluci spali na matraci vlevo mimo záběr.




Náš hlavní vedoucí;-)




Jumanji. "Lítaj v noci, když už sníš, najdou-li tě, nezaspíš...Ostré zuby, tak i dráp, tvoji chuť má velmi rád. Měl bys raděj utíkat!" Docela jsem se při přípravě téhle mé verze hry pobavila. Znáte rodinný film Jumanji? Myslím tu původní verzi. Je to pro děti fakt zážitek. My se na to doma podívali a při hře se pak dostatečně tak trochu báli;-)




Každý si vyrobil indiánskou masku. Papírové základy jsem si nachystala ještě doma. Potom už jsme jenom sbírali přírodniny a lepili je na masky. 





Přesně ve stylu Davida Livingstona. 




Příběhové kostky ze série "expedice", před naší cestou doplněné o sérii "katastrofy:-) Ve Vrchlabí je mají třeba v knihkupectví K+T. Znáte je? A samozřejmě některé nedávné knižní úlovky od Nakladatelství KAZDA jely s námi taky. Aktivity nebo "Hry z lesní škol/ky" jsou parádní.


Knížky o přírodě máme i v podobě audio knih. Na cestu přes půlku republiky tak velmi přišly vhod. Tahle je naprosto kouzelná. Střídali jsme to s písničkami Svěráka a Uhlíře;-)





Výroba mi nezabrala příliš času (texty jsem obšlehla z filmu), ale efekt měla překvapivě velký. Jo a děkujeme moc Gábině a jejím chlapcům za výrobu přesných kopií figurek zvířat podle filmové verze na 3D tiskárně!


Jediná knížka pro děti, kterou napsal český cestovatel Miroslav Stingl. A napsal ji moc dobře.

4 komentáře:

  1. Téda, to ti závidím takovou krásnou dovolenou v ČR. To my jsme si ty dovolené v ČR nikdy moc neužili a daleko šťastnější jsme byli vždy mimo. Třeba minulý rok jsme byli v Chorvatsku a dokonce jsme se i ubytovali v Sali a obří spokojenost :-) Takže pro nás ČR nic moc :-) Co pro tebe/ Vás?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky za reakci,odpovídám skutecne s neuvěřitelným skluzem:-)Omlouvám se. Se službami v ČR to často bývá potiz, co si budeme nalhávat.Na druhou stranu nám vyhovuje, ze se nemusíme kodrcat příliš daleko.S dovolenou v ČR jsem ale velmi vybíravá. A hledám spise výjimečná místa,bez davu lidi,ideálně v přírodě.

      Vymazat
  2. To musela být parádní dovolená :-) . Děti si určitě spaní ve stanu užily. Ty moje by z toho byly nadšené, ale já bych se asi docela bála :-D . Stan je jak nic :-D . My jezdíme na dovolenou s karavanem do kempu a tam si to také pokaždé užijeme. Hlavně teď, co v něm už konečně máme klimatizaci ze Vzdušínu, takže už nemusíme vybírat jen místa pod stromy, která jsou vždy plná jako první.

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme byli na podobném ubytování v Českých Petrovicích a moc nás to nebralo. Ale je pravda, že nám nepřálo počasí. :) O to víc jsme si užili ubytování na Jižní Moravě v https://www.pensionflorian.cz/, které bylo hodně fajn s příjemnou obsluhou a kousek od vody. Ale velkou roli tam opravdu hrálo to počasí. :) V Petrovicích v glampingu nám foukalo, tady se vydařilo počasí na jedničku. :)

    OdpovědětVymazat

Díky za váš komentář